Forberedelseskurs 

Programmet starter med forkurs. Her kan du forberede deg på året du har i vente, lære om globale utfordringer og bli kjent med gruppen du skal arbeide med resten av året. 

Forkurset er delt inn i fire deler: 

  • 1 uke på lederkurs med KFUK-KFUM eller 1 uke på Sommer-SNU med Changemaker
  • Fredskorpset Youth Camp 
  • Oppstart med studier på Høgskolen i Oslo og Akershus
  • 3 ukers forkurs i Kenya i september.
539161_10151226822946522_613135950_n.jpg

Sommer-SNU 

Sommer-SNU er sommerleiren til Changemaker. Dette er Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon og på SNU får du bli kjent med Changemaker som organisasjon. Du får mulighet til å møte de som har deltatt i programmet året før, bli kjent med Changemakere fra hele verden og får delta på et spennende, lærerikt og morsomt program på leiren. 

Studieuke med Høgskolen i Oslo og Akershus

Etter et kurs i regi av Fredskorpset deltar du på en oppstartsuke på Høgskolen i Oslo og Akershus. Som CFC-deltager får du mulighet til å ta 30 studiepoeng i Global forståelse 1 ved HiOA På oppstartsuka får du en innføring i temaene du vil lese om i løpet av året. 

Forkurs i Kenya 

I slutten av august drar alle de norske deltakerne til Kenya for et 3-ukers langt forkurs. Dette blir starten på uteoppholdet. Du blir fulgt tett av et lederteam fra KFUK-KFUM og Kirkens Nødhjelp. På forkurset kommer også alle de internasjonale deltakerne fra hvert av partnerlandene. Kurset tar for seg globale spørsmål som klima og kvinners rettigheter, og i tillegg blir det undervisning i kulturforståelse og gruppedynamikk. Kurset byr også på spennende prosjektbesøk, safari og sosialt felleskap.

Lederkurs

Lederkurset er for alle ettåringer i Norges KFUK-KFUM: CFC, Ten Sing Norway og Young Peace Performers. I tillegg deltar stipendiater fra våre folkehøgskoler. Kurset gir unik ledertrening gjennom foredrag, gruppeoppgaver, fjellturer, lek og moro, prosjektarbeid og og masse sosialt samvær! Du blir kjent med Norges KFUK-KFUM som organisasjon og blir forberedt på året du har i vente. 

Youth Camp med Fredskorpset

Etter BOLK/Sommer-SNU deltar man på Fredskorpset Youth Camp. Der lærer man om kommunikasjon, den globale verden, media og mye mer. Du møter både norske ungdommer og ungdommer fra mange andre land som skal på andre typer utveksling.